Çerez Politikası

 

  Bu Çerez Politikası, müşterilerimiz ve kullanıcılarımızın bağlantı birimlerine kurulan çerez ve benzeri cihazların kullanımı hakkındaki bilgileri içerir. Bazı durumlarda çerez kullanımı kişisel bilgilerin işlenmesini içerebilir, bu nedenle müşterilerimizin ve kullanıcılarımızın kişisel bilgilerinin nasıl kullanıldığı, haklarınızı nasıl kullanabileceğiniz ve bu platforma atıfta bulunmak için kullandığımız terimler (web, uygulama veya fiziki mağaza) hakkında bilgi almak için sitemizden erişebileceğiniz Gizlilik Politikasını gözden geçirmenizi tavsiye ederiz.

 

Çerezler Hakkında Bilgi

 

1. Çerez nedir?

 

  Çerezler, web sitesi, uygulama veya diğer platformların bilgisayarınızda, tabletinizde, akıllı telefonunuzda veya benzeri diğer cihazlarda, cihazınızı tanımlayan bir etiket gibi işlev görerek gezinme veya kullanım bilgilerinizi depoladığı küçük bir metin dosyasıdır. Çerezler, gezinmeyi kolaylaştırmak, kullanıcıların platformlarla etkileşim şekillerini öğrenmek ve bunları iyileştirmek gibi amaçlar için gereklidir. Ayrıca kullanıcıya tercihlerine göre reklam sunabilmek ve ayrıca aşağıda detaylandırılan diğer amaçlar için de kullanılır. Çerezler bilgisayarınıza veya cihazınıza zarar vermez.

 

  "Çerezlerden” bahsederken aynı zamanda cihazınızda ve cihazınız üzerinden bilgi toplama veya bilgi kurma gibi diğer benzer teknolojiler (flash çerezleri, web işaretçileri veya böcekleri, pikseller, HTML5 -yerel depolama) ve uygulama formatları için SDK teknolojilerinden de bahsediyoruz. Aynı şekilde “Çerez” terimi parmak izi kontrolü, yani cihazınızı tanımlamamıza yardımcı olacak bilgi toplama tekniklerinin kullanımında da uygulanır. Bazı durumlarda bu teknolojiler, size Platformumuzda belirli işlev veya hizmetleri sunabilmek veya gezinme verilerinize göre üçüncü kişi platformlarda size reklam sunabilmek amacıyla bilgi toplamak ve depolamak için çerezlerle birlikte çalışır.

 

  Bu tanım, sadece bilgi amaçlı Çerezlerin genel özetidir. Özel amaçlarla kullanılan Çerezler, Platformumuzdan erişilebilen çerez yapılandırma panosunda detaylandırılmıştır.

 

2. Hangi tür Çerezler vardır?

 

  Çevrimiçi ortamlarda kullanılabilen Çerez türleri hakkında genel bilgi almak için lütfen bu bölümü gözden geçirin.

 

Sahiplerine göre Çerezler şu kategorilere ayrılabilir:

 

  1. Birinci kişi çerezleri: Kullanıcının bilgisayarına veya cihazına yayıncı tarafından yönetilen ve platformun veya kullanıcının talep ettiği hizmetin sunulduğu bir ekipman veya alan adından gönderilen çerezlerdir.

  2. Üçüncü kişi çerezleri: Kullanıcının bilgisayarına veya cihazına yayıncı tarafından yönetilmeyen ekipman veya alan adlarından ve çerezler aracılığıyla veri işleyen diğer bir kuruluşun gönderdiği çerezlerdir.

 

Çerezler amaçlarına göre aşağıdaki gibi sınıflandırılabilir:

  1. Kesinlikle gerekli çerezler (teknik): Kullanıcının bir web sayfası, platform veya uygulamada gezinmesine ve bunlarda bulunan trafiği kontrol etme, verileri veya oturumu tanımlama, kısıtlı bölümlere veya içeriklere erişme, bir siparişi oluşturan unsurları hatırlama, bir sipariş için satın alma işlemini gerçekleştirme, ödemeyi yönetme, hizmetin güvenliğiyle bağlantılı dolandırıcılığı kontrol etme, gezinme sırasında güvenlik unsurlarını kullanma, bir etkinliğe kayıt veya katılım için talepte bulunma, video veya ses yayını için içerik depolama, dinamik içeriği etkinleştirme (örneğin metin veya görüntü yükleme animasyonu) veya sosyal ağlarda içerik paylaşma gibi farklı seçenekleri kullanmasına izin veren çerezlerdir. Kesinlikle gerekli olan teknik çerezler, platformun görüntülenmesine veya kullanıcı tarafından talep edilen hizmetin sağlanmasına izin verildiğinde varsayılan olarak indirilir.

 

2.  İşlev veya kişiselleştirme çerezleri: Bu çerezler, kullanıcının hizmet veya platforma, deneyimlerini diğer kullanıcıların deneyimlerinden farklılaştırabilecek belirli özelliklerle erişebilmesi için dil, kullanıcı bir arama yaptığında gösterilecek sonuç sayısı, kullanıcının yararlandığı tarayıcı türüne veya hizmete erişilen bölgeye bağlı olarak hizmetin görünümü veya içeriği gibi bilgilerin hatırlanmasına olanak tanıyan çerezlerdir. Bu Çerezleri kabul etmemek, web sitesinin yavaş çalışmasına veya yeterince kişiselleştirilmemiş tavsiyelerin sunulmasına yol açabilir.

 

3.  Analiz çerezleri: Kullanıcıların platformumuzu veya hizmetimizi kullanımından doğan kullanım verilerinin analizi yoluyla geliştirmeler sunmak amacıyla, kullanıcıların kullanım ölçümlerini ve istatistiksel analizlerini yapmak için kullanıcı sayısını, kullanıcıların platformda ziyaret ettikleri bölümleri ve bunlarla etkileşim kurma biçimlerini hesaplamaya izin veren çerezlerdir.

 

4.  Davranışsal reklam çerezleri: Kullanıcının gezinme alışkanlıklarına göre reklam göstermek için belirli bir profil oluşturmayı sağlayan ve bu alışkanlıkların sürekli gözlemlenmesiyle elde edilen kullanıcı davranış bilgilerini depolayan çerezlerdir. Bu çerezler editörün doğrudan veya üçüncü tarafların iş birliğiyle eklediği reklam alanlarının mümkün olan en kolay şekilde yönetilmesini sağlar.

 

3. Platformumuzda neden çerezler kullanılır?

  Çerezler Platformumuzun işleyişinin ayrılmaz bir parçasıdır. Çerezlerimizin temel amacı, gezinme deneyiminizi daha rahat ve verimli hale getirmektir. Örneğin gezinme sırasında ve gelecekteki ziyaretlerde tercihlerinizi (dil, ülke vb.) hatırlamak için kullanılır. Çerezler, hizmetlerimizi ve Platformumuzu sürekli olarak iyileştirmenin yanı sıra gezinme alışkanlıklarınıza göre kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilmek için de kullanılır.

 

  Çerezlerde toplanan bilgiler ayrıca istatistiksel verilere ve kullanım örüntülerine (ziyaret sayısı, en çok ziyaret edilen bölümler, ziyaret süresi vb.) dayalı tahminler yaparak Platformumuzu daha iyi hale getirmemizi, hizmetlerimizi iyileştirmek için kullanıcıların web sitesiyle nasıl etkileşimde bulunduğunu istatistiki olarak bilmemizi ve bu şekilde Platformu bireysel ilgilerinize göre uyarlamamızı, aramaları hızlandırmamızı vb. sağlar.

 

  Bazı durumlarda, gezinme davranışınızın analizine dayalı reklamları Platformumuzda, üçüncü tarafların platformlarında veya diğer her türlü ortamda göstermemizi sağlayan bilgileri (ziyaret edilen ürünler, göz atılan bölümler vb.) elde etmek için çerezler kullanılabilir.

 

Ancak kullandığımız çerezlerde şifre, banka kartı veya kredi kartı bilgileri gibi hassas bilgileri asla kaydedilmez.

 

4. Bu Platformda çerezlerin kullanımını nasıl yönetebilirim?

 

Platformumuzdan her zaman erişebileceğiniz çerez yapılandırma panosunda, Platformun çalışması için zorunlu olmayan Çerezlerin kullanımının etkinleştirilmesini ve devre dışı bırakılmasını yönetebilmeniz için bu Platform tarafından kullanılan çerezler hakkındaki tüm bilgileri, her birinin amacı, süresi ve yönetimi (birinci veya üçüncü şahıs) hakkındaki bilgilerle birlikte bulabileceksiniz.

 

Alternatif olarak, internette geziniyorsanız, tarayıcınızda çerez kullanımını devre dışı bırakabilirsiniz. En çok kullanılan tarayıcılarda işlem adımları aşağıdaki gibidir:

 

İstediğiniz zaman çerez kullanımını devre dışı bırakabilirsiniz.

 

  Çerez yapılandırma panosu yönetiminin ve çerezleri reddetme seçeneğinin kullandığınız her bir tarayıcının kendisine özgü olduğunu lütfen unutmayın. Yani çerezleri bir cihazda belirli bir şekilde yapılandırmayı tercih eder ve başka bir tarayıcıda benzer ayarları uygulamak isterseniz, bu ikinci cihazda da aynı seçeneği etkinleştirmeniz gerekir.

 

  Ek bir adım olarak ilgi alanlarınıza dayalı reklam sunmayı amaçlayan üçüncü kişi çerezleri konusunda belirli üçüncü kişilerin çevrimiçi davranışsal reklamlara dair kendi kendini düzenleyen aşağıdaki programlardan bazılarına üye olabileceğini ve her birini kendi gönüllü vazgeçme seçeneklerinin olduğunu lütfen göz önünde bulundurun:

 

Çerezlerde depolanan bilgileri kim kullanır?

 

  Platformumuzun çerezlerinde saklanan bilgiler, hizmetlerimizi ve Platformumuzda gezinen kullanıcının deneyimini iyileştirmeyi amaçlayan hizmetler sağlamak için harici kuruluşlar tarafından kullanılan ve yönetilen ve 2. bölümde "Üçüncü şahıs çerezleri" olarak tanımlananlar haricinde, yalnızca bizim tarafımızdan kullanılır. Çerez yapılandırma panosu hakkında daha fazla bilgi her zaman Platformumuzda bulunabilir.

 

Üçüncü kişilerle iş birliğimizde kişisel bilgilerinizin ve uluslararası veri aktarımına tabi olanların işlenmesine dair daha ayrıntılı bilgi elde etmek için Platformumuzdan erişebileceğiniz Gizlilik Politikamızı ve üçüncü taraf iş ortaklarımızın kendi platformları yoluyla erişilebilen gizlilik politikalarını / gizlilik yapılandırmalarını okumanızı tavsiye ederiz.

 

 

Cookie İsmi Cookie Amacı Cookie Süresi
TicimaxReferer   Kullanıcının siteye nereden yönlendirildiği bilgisinin tutulduğu cookiedir. 7 Gün
ReklamKaynagi   Kullanıcının siteye hangi reklam kaynağından yönlendirildiği bilgisinin tutulduğu cookiedir. 7 Gün
SonZiyaretEdilenUrunler   Kullanıcıya satın alma adımına yönlendirmek için gezdiği ürünlerin tutulduğu cookiedir. 7 Gün
magazaBolgeSecimi   Bölgeye göre ürün göstermek için kullanıcının seçtiği bölgenin tutulduğu cookiedir. Tarayıcı Süresi
kampanyaTeklifleri   Kullanıcıya özel kampanya önerimi için sayfada dolaşma süresinin tutulduğu cookiedir. 7 Gün
productComprasion   Ürün karşılaştırm özelliği sunulan sitelerde, karşılaştırılan ürün idlerinin tutulduğu cookiedir. 7 Gün
Ticimax_Member_Data   Kullanıcıya ait kayıt bilgilerinin hashlenmiş bir şekilde tutulduğu cookiedir. Tarayıcı Süresi
Ticimax_Cart_SessionID   Logout ve login sepetlerini birleştirmek için kullanılan sepet id'lerin tutulduğu cookiedir. Tarayıcı Süresi
CultureSettings   Site üzerinde ülke/dil seçimi var ise seçilen kaydın teknik detaylarının tutulduğu cookiedir. Tarayıcı Süresi
TiciPushNotification   Kullanıcıya gösterilen push bildirimleri ile ilgili teknik verilerin tutulduğu cookiedir. (Gösterim durumu vb.) 30 Gün
ticimax_PopupSettings   Kullanıcıya gösterilen popuplar ile ilgili teknik verilerin tutulduğu cookiedir. (Gösterim durumu vb.) 30 Gün

 

 

 Evdek ile paylaşılan veriler, Evdek kontrolü altındadır. Müşterilerimize ait kişisel verilerin üçüncü kişiler ile paylaşımı söz konusu değildir.

 

 Evdek rolü olan her hangi bir kullanıcı müşteri ve sipariş bilgilerine erişemez indiremez, sadeceadmin kullanıcıları bu bilgiye erişebilir.

 

 

 

Açık Rıza Metni

 

 

  Veri sorumlusu sıfatıyla Loval Turizm Dış Ticaret A.Ş. (“Şirket”) olarak bizler, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 10. maddesi ile Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ uyarınca hazırladığımız “Aydınlatma Metni” kapsamında kişisel verilerinizi işlemekteyiz.

 

  Siz müşterilerimizin memnuniyetinin sağlanması için işlenmesi gereken kişisel verilerinizden bazıları; Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nda yer alan ve rızaya tabi olmayan veri işleme şartlarının kapsamında olmaması nedeniyle, ancak siz müşterilerimizin konu özelinde beyan edeceği açık rızaya bağlıdır.

 

 

  Açık Rızanıza Bağlı Olarak İşlenen Kişisel Veriler

 

  Satış ve pazarlama süreçleri ile bu amaçla şirketimizce yürütülen veri analiz faaliyetleri kapsamında işlediğimiz kişisel verileriniz açık rızanıza bağlı olarak işlenmektedir.

 

  Ürünümüz ve hizmetlerimiz hakkında sizleri bilgilendirmek, reklam, kampanya promosyonlardan sizleri haberdar edilebilmek amacıyla tarafınıza sms, e-posta ve telefon ile bildirimler yapabilmek için “iletişim verileriniz” Kanun’un 5. maddesinin 1. fıkrası “açık rıza” hukuki sebebine bağlı olarak işlenebilecek ve aynı amaçlar ve hukuki sebep kapsamında yurtiçindeki üçüncü kişilerle ve Kanun’un 9.maddesindeki kurallara uyularak yurtdışındaki üçüncü kişilerle, iş ortaklarımızla/tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.

 

  Tarafınıza özel reklam, promosyon ve kampanyaların oluşturulması, kullanıcı hareketlerinizin takip edilmesiyle deneyiminizi arttırıcı faaliyetlerin yürütülmesi, ürünümüzün ve hizmetlerimizin ihtiyaçlarınıza göre geliştirilmesi gibi amaçlarla; isim- soy isim, e-posta, telefon gibi Kimlik Ve İletişim Verileriniz ile çerezler, daha önce abone olduğunuz paketler, promosyon, kampanya çalışmasıyla tarafımızca elde edilen bilgiler, panel içerisindeki kullanıcı hareketleriniz vb. Pazarlama Verileriniz Kanun’un 5. maddesinin 1. fıkrası “açık rıza” hukuki sebebine bağlı olarak işlenebilecek ve aynı amaçlar ve hukuki sebep kapsamında yurtiçindeki üçüncü kişilerle ve Kanun’un 9.maddesindeki kurallara uyularak yurtdışındaki üçüncü kişilerle, iş ortaklarımızla/tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.

 

Çerez Kullanımı

Çerezler, sizin sitemiz içerisinde daha rahat ve daha etkin bir şekilde dolaşmanızı sağlamak için kullanılmaktadır. Birinci ve Üçüncü kişi çerezlerinizi yasal mevzuata uygun olarak analiz için kullanmaktadır. Bu da alışveriş alışkanlığınıza göre size bilgiler sunulmasını sağlamaktadır. Daha fazla bilgi için lütfen Çerez Politikasını inceleyiniz.